2019-08-25 597 浏览
忙左咁耐,最近终于有时间整理下啲食评😌前排有阵子好兴食椰子鸡锅,冇时间上大陆食,于是有日就同屋企人近近地试咗尖沙咀嘅四季文昌~试左椰子鸡锅,汤底系用新鲜既椰子水,店员系我地面前即场倒入锅入面,再加入鸡块,盖上盖,有个计时漏斗计住。由于汤底并唔系一般既清水,而系新鲜椰子水,所以成个锅系有超香既椰子味,而且超清甜,我忍唔住未食野就饮左两碗😋😋😋安格斯牛小排,肥牛色泽好好,雪花好靓😍😍😍唔洗我讲净系睇图都知好食,嫩口又香牛味👍🏻👍🏻👍🏻虽然偏贵,但对得起倾钱。玫瑰黑豚腩片,我唔系识好识食猪肉,对我只只猪肉食落既味都一样😂不过依个值得赞下既系佢摆盘好靓,平平无奇嘅猪肉片可以折成玫瑰花嘅样,几有心思。食物方面虽然价钱偏高,但质素几好,整体都几好食👍🏻饮品方面,屋企人个个都叫咗个椰青,而我就试吓啲特别啲嘅嘢,试左个四季魔法梳打,不过唔系好岩我口味😅下次都系饮返椰青最稳阵😂

四季椰子鸡锅

安格斯牛小排

玫瑰黑豚腩片

食物方面虽然价钱偏高,但质素几好,整体都几好食👍🏻

四季魔法梳打
四季文昌椰青