餐厅: 幸福四季椰子雞 (譽發廣場)
资讯:

去完深圳食完椰子鸡好想再食,今晚就去左油麻地新开既幸福四季椰子鸡。有新张八折!呢度主打健康饮食。就算系调味料都系用豉油加桔仔既汁,可能再加辣椒仔,就已经好够。我地决定试试佢地的原味四季椰子鸡锅($168),我地叫左半只鸡,份量算多。服务好好,上菜时职员会主动同我地介绍点食法和背景。佢地的鸡系用本地走地bb鸡,所以皮不会好肥腻,非常切合佢地标榜自然的主题。再加上新鲜的椰子采出的汁,清甜美味。黎左个煲之后等椰子水滚,然后落鸡肉,餐厅仲提供个漏斗计时。5分钟就可以食啦,唔会煮得太熟。建议大家先捞起鸡肉,再饮饮椰子鸡汤,然后再食鸡。等鸡熟时就食下前菜,前菜有手拍青瓜同川味小云耳($68),酸酸地辣辣地好开胃。个椰子鸡汤好清甜,一试难忘!我地仲叫左手工珍宝响铃半份($36),呢间d响铃好大只,系出面街的2倍,半份有3只。杂菜拼盘($68),有好多唔同的菜,例如娃娃菜,好大碟,超级健康。窝蛋牛肉煲仔饭($98),好香口。上面舖有牛肉饼,加上特有的饭焦。可以分到4碗饭。侍应仲介绍可以试下新食法,就系将地椰子鸡汤加落煲仔饭度变成茶渍饭,果然特别而且味道更特别!饮料方面有雪梨茶($28),甜而不腻。如果

前菜双拼

个椰子鸡汤好清甜,一试难忘!

响铃

蔬菜拼盘

窝蛋牛肉煲仔饭
可以分到4碗饭。

饮料方面有雪梨茶($28),甜而不腻。
雪梨茶

如果想加汤同水或者需要咩服务,随时叫职员就得啦,佢他地好nice架。
2019-11-23
前菜双拼