其实我个人几钟意食椰子鸡,可惜好少机会同朋友食。今晚终于可以满足下,未食先开心一番。🐔原味海南椰子文昌鸡锅(半只)用上两个椰青、一个椰皇做嘅汤底,超级清甜!令钟意饮汤既我饮左两碗半先开餐。文昌鸡系饲养150至180日的鸡,肉质嫩滑有弹牙,椰子汤底更可提鲜,令平时钟意食牛多D既我,更爱食鸡。椰子肉超级滑,一个人食哂甘济。👍🏻另外鼓油加上沙姜、金桔、辣椒,呢个配搭真系清新又好味。🥢紫菜响铃新鲜炸起,好似食紧小老板炸紫菜甘。🥢鬼马虾滑油炸鬼上铺满虾滑、蟹籽,入口爽脆。🥢极尚和牛拼盘和牛拼盘有5款:佐贺A5和牛牛肩、澳洲M9和牛牛肩、安格斯牛颈脊、加拿大牛舌粒、安格斯牛粒。两个人食可以试哂5款牛真的不错,基本上都牛味浓郁、肉质嫩滑。牛粒就要烚比较长时间,较结实,入口仍保留肉汁。🥢日本直送温室豆苗亲手剪感觉更新鲜,豆苗鲜嫩,一点草青味都无,真系超好味。🥢荔芋腊味煲仔饭(细)一打开,超级香!配料十足,又唔会太咸,荔芋超绵。今餐真系饱到好似食左放题甘,不过有机会我都仲会想食多次,哈。

🐔原味海南椰子文昌鸡锅(半只)
👍🏻另外鼓油加上沙姜、金桔、辣椒,呢个配搭真系清新又好味。

🥢紫菜响铃
新鲜炸起,好似食紧小老板炸紫菜甘。

🥢鬼马虾滑
油炸鬼上铺满虾滑、蟹籽,入口爽脆。

🥢极尚和牛拼盘
牛粒就要烚比较长时间,较结实,入口仍保留肉汁。

🥢日本直送温室豆苗
亲手剪感觉更新鲜,豆苗鲜嫩,一点草青味都无,真系超好味。

🥢荔芋腊味煲仔饭(细)
一打开,超级香!配料十足,又唔会太咸,荔芋超绵。

2018-03-14