最近个人比较注重健康,做广告行业成日都要应酬而目返屋企都比较夜,成日想煲汤饮但冇时间,最后我都系会选择出面嘅汤包。.最近比我发现左个卢太太上奶汤包,个人认为佢唔太同一般连锁嘅汤包,佢味精冇咁重,无添加饮起来比较健康!.今次试咗个虫草花螺头猪展汤另外仲有南瓜章鱼猪展汤,前者虫草味够,煲岀黎都几香,但系我觉得螺头未唔够重,清清地甘,建议可以味道再浓郁点会更加吸引。反前南瓜章鱼汤我好钟意,清甜够味!.我买嘅时候问职员点样去处理个汤包,佢话浸系煲好热水5分钟就可以饮,非常方便,而且汤包储存喺冰格可以有一个月嘅时间,岩晒我哋懒人饮,几分钟有得饮。.下次想再试下佢个杜仲栗子怀牛膝猪脊骨汤同支竹葱白鲩鱼汤。

下次想再试下佢个杜仲栗子怀牛膝猪脊骨汤同支竹葱白鲩鱼汤。