2017-10-26 90 浏览
今次去左土瓜湾接朋友收工,之后我们系附近揾野食。朋友仔想食肥牛,于是见到呢间特别sharp招牌的餐厅有提供鸡煲、花甲㶽、火锅,所以我们就入左去坐了。我们两个拣左一个花甲㶽.....哗!!! 好多料呀!! 成个㶽都满布粟米同蕃茄,再加上大量的花甲,令到成个汤底都好鲜甜!除左个锅,我们仲叫左一份小的美国牛颈脊,满布雪花牛肉切得非常薄,最岩火锅食。呢个系珊瑚蚌,蚌肉厚外,口感非常爽身。我们仲叫左海虾同桂花蚌,两样都好新鲜!值得一赞的系餐厅无论蚌定蚬都系无沙架!咁大家可以安心咬了。个桂花蚌好肥美!至于黑松露墨鱼滑,打得好弹牙!再加入黑松露调味,令到味道更丰富。好耐无食皇帝菜了,见到餐厅有提供,即刻叫返份平衡下。D皇帝菜好香,配埋个咁鲜甜的汤底,简直系Good Match。今次食过觉得餐厅可以系冬天可以黎encore多次,系冻冰冰的天气饮返碗热汤系一乐也!

招牌杂菌花甲㶽

美国牛颈脊  (小)

美国牛脊肉

呢个系珊瑚蚌,蚌肉厚外,口感非常爽身。
珊瑚蚌

珊瑚蚌

海虾

个桂花蚌好肥美!
贵妃蚌

黑松露墨鱼滑

皇帝菜

招牌杂菌花甲㶽
美国牛颈脊  (小)
  • 珊瑚蚌