2024-11-02 307 浏览
今次朋友聚会去咗铜锣湾嘅昼月,因为呢间居酒屋有清酒任饮,只需要$88就可以饮足三个钟!呢度环境好有日本嘅感觉,宁静宽敞。食物种类好多,有寿喜烧、刺身、寿司、套餐。我同朋友主要都系想饮吓清酒,所以只系叫咗一个寿喜烧同埋一堆串烧。店员仲话呢度有时会有现场表演添。清酒嘅选择都好多㗎,我哋试咗呢几款,都好清爽同串烧好夹。虽然呢度系自助形式拎清酒,主动问店员佢哋都会介绍吓有咩好饮。串烧方面,佢哋烧得好香㗎,肉类都多肉汁。我最钟意系大虾,但大只又多汁弹牙。另外免治鸡棒点上新鲜嘅蛋浆好好味。寿喜烧当然系煲住咁样上啦,和牛嘅肉质肥美多油脂,寿喜烧汁再加埋蛋浆当然系绝配。最后食完啲肉就食返菜解一解腻。豆腐超级滑呢!

呢度环境好有日本嘅感觉,宁静宽敞。食物种类好多,有寿喜烧、刺身寿司、套餐。我同朋友主要都系想饮吓清酒,所以只系叫咗一个寿喜烧同埋一堆串烧。店员仲话呢度有时会有现场表演添。