2025-01-20
今次终于有机会嚟呢间bookmark📗咗好耐嘅餐厅试下,仲可以好chill咁慢慢叹足3个钟清酒嘅放题添,啱哂我哋呢啲酒鬼🤩。沿住电梯上去已经见到‘’昼月‘’嘅大月光🌕,好有仪式感,餐厅用上木系装修同时亦挂上日式暖帘,地方开扬阔落,坐得舒服🥰。🍶清酒放题$88有3小时可慢慢畅饮,最啱同闺蜜挚友倾计吹水,仲有成廿几款清酒任饮,有甘口有辛口,可以试到不同口味,啱哂我哋呀。🥢唐扬白虾 $88炸到脆卜卜好香口,虾仔鲜甜,最紧要系佐酒一流呀。🥢烧鸡心$48质地爽弹,简单盐味已经好好味。🥢烧鸡皮$38被烧过嘅鸡皮口感香脆中带Q弹,食落亦唔觉油腻。🥢西京银鳕鱼$168味道甘甜,肉质软嫩幼滑,并带啖啖脂香,佐酒一流。🥢寿司盛合10贯$308有牡丹虾、赤身、中拖、海胆鱿鱼、海胆、剑鱼腩、帆立贝及3款白身鱼,用上赤醋饭,我哋最钟意就系牡丹虾,超鲜甜爽弹,而且虾头膏仲非常甘香添。🥢池鱼刺身$98每日优惠嘅池鱼,只系$98真系好多片,质地爽滑,只需沾少少酸醋汁就可以特出到鲜味。🥢烧北海道帆立贝$128帆立贝弹牙鲜甜,并带浓香牛油味,最紧要饮埋贝壳上嘅鲜甜汤汁。而家1月清酒放题仲有得送新品牌富士金襕whiskey
🍶清酒放题$88
🥢唐扬白虾 $88
炸到脆卜卜好香口,虾仔鲜甜,最紧要系佐酒一流呀。
🥢烧鸡心$48
质地爽弹,简单盐味已经好好味。
🥢烧鸡皮$38
被烧过嘅鸡皮口感香脆中带Q弹,食落亦唔觉油腻。
🥢西京银鳕鱼$168
味道甘甜,肉质软嫩幼滑,并带啖啖脂香,佐酒一流。
🥢寿司盛合10贯$308
🥢池鱼刺身$98
🥢烧北海道帆立贝$128
而家1月清酒放题仲有得送新品牌富士金襕whiskey一杯添🤩,另外加$68就有得任饮喇。