2024-07-30 935 浏览
🤪今晚来个大解放,系烧肉 x 清酒放题呀!成大部清酒机喺店舖入🍶边,原理就系用QR code scan 想饮嘅清酒种类,摆只杯入去,就有得饮啦😇今晚有成18种酒,隔离有清晰介绍,种类分别有纯米大吟酸、大吟酿、纯米吟酿、吟酿、纯米酒、本酿造、生酒、有气清酒🍶真系不醉无归😂我哋两个人饮咗总共八款酒🤩一路食烧肉,一路饮酒真系人生至极🤩🍱三格酱料分别有烧肉汁、专点海鲜嘅柚子山葵芥辣,同埋专点内脏嘅酸汁不过其实每一款肉都有腌过,所以唔掂都已经够味,原味系最好味😙😙今日坐咗喺Bar枱,有师傅专门为我哋烧;不过唔系次次都有㗎先食咗和牛类别先😗🥩日本岩手县黑毛和牛腰盖柳、日本和牛肉眼盖、日本和牛背峰四款和牛都系入口即溶,油脂应丰富😳🥩美国封门柳,之后食返普通牛肉就即刻口感唔同咗,封门柳有牛味,有口感,加埋块蒜片喺上面 特别香😙😜🐥日本鸡颈 呢个位平时都比较少食。原来系极罕既烧肉部位,位于鸡脖周边处嘅颈肉,一只鸡只有一块颈肌肉架咋🤪因为呢个部位经常转动,肥瘦交织融合,肉质具弹性,食落口特别Juicy 😙😙🐥炭火鸡🦃系黑色既,好惹味,系配芥末Wasabi食嘅🐽伊比利亚猪肋条烧得好香,啲猪仔🐷一啲都唔硬,无
真系不醉无归😂
我哋两个人饮咗总共八款酒🤩
一路食烧肉,一路饮酒真系人生至极🤩

今日坐咗喺Bar枱,有师傅专门为我哋烧;不过唔系次次都有㗎
先食咗和牛类别先😗

🥩日本岩手县黑毛和牛腰盖柳、日本和牛肉眼盖、日本和牛背峰
四款和牛都系入口即溶,油脂应丰富😳

🐥炭火鸡🦃系黑色既,好惹味,系配芥末Wasabi食嘅

🐽伊比利亚猪肋条烧得好香,啲猪仔🐷一啲都唔硬,无骨,一啖食晒

🐽山形县产烟燥猪腩,烧走哂啲肥膏,又juicy 又无邪恶感嘅猪,超正

🐟最后食埋海鲜类🌊
🤎南非鲍鱼、活蛏子弹牙爽口,全靠新鲜,同埋火炉既功力
🤎白鳝真系必食,一路都用咗好多时间慢慢慢火烧,慢功出细货
鳗鱼烧出嚟超级脆,真系好似日本炭火烧𠮶啲感觉🤎😋😋
然后仲有两款酱汁,一款系经典鳗鱼汁;另一款系酸汁

最后,当然饮多几杯啦😳块面都红哂😳