疫情期间去唔到日本,呢一两年都喺香港食咗唔少嘅居酒屋,今次比呢间嘅清酒放题吸引左🤭🍶舖头嘅装饰好日本,充斥好多嘅日本旗帜同海报,绝对有一种离开咗香港嘅感觉😎-❣️孜然蒜蓉茄子一路以嚟都好钟意食烧茄子。但⋯⋯一上菜见到真系比佢嘅Size惊喜到,系一大碟香喷喷嘅蒜蓉茄子!一夹起就有啖啖嘅茄子肉,食落非常惹味。钟意孜然同蒜蓉味嘅朋友必试!呢个份量绝对够三至四个人食🤣🤣-❣烧鸡泡鱼干饮酒必食!大大碟!烧得干身啱啱好,加埋个沙律酱,佐酒佳品!-❣鸡软骨、和牛粒、牛舌鸡软骨有咬口🤪和牛粒重牛味,入口即溶🤤牛舌外面烧到少脆,里面鲜嫩多汁😚-❣芝士大元贝、肉松玉子烧、秋葵、烧菠萝芝士大元贝劲多芝士!完全包晒成个元贝,食完之后仲有芝士剩😀芝士控一定唔可以放过🧀肉松玉子烧,玉子烧烧得Juicy多汁又唔会好易散开,配上满到泻既肉松,做甜品都得啊!秋葵里面滑潺潺嘅感觉我最钟意😎烧菠萝面既焦糖好正,菠萝本身又甜又juicy-❣寿喜烧野菜豚肉锅食咗咁多款咁惹味嘅串烧之后,可以叫返个有蔬菜嘅锅物平衡下。点咗个寿喜烧野菜豚肉锅,相当大份足料。满锅嘅豚肉同蔬菜好丰富,食完啲菜后又可以继续点其他嘢食继续战斗!不过我就好饱了

❣️孜然蒜蓉茄子

❣烧鸡泡鱼干

饮酒必食!大大碟!烧得干身啱啱好,加埋个沙律酱,佐酒佳品!
❣鸡软骨、和牛粒、牛舌

鸡软骨有咬口🤪
和牛粒重牛味,入口即溶🤤
牛舌外面烧到少脆,里面鲜嫩多汁😚
❣芝士大元贝、肉松玉子烧、秋葵、烧菠萝

秋葵里面滑潺潺嘅感觉我最钟意😎

烧菠萝面既焦糖好正,菠萝本身又甜又juicy

❣寿喜烧野菜豚肉锅

食咗咁多款咁惹味嘅串烧之后,可以叫返个有蔬菜嘅锅物平衡下。点咗个寿喜烧野菜豚肉锅,相当大份足料。满锅嘅豚肉同蔬菜好丰富,食完啲菜后又可以继续点其他嘢食继续战斗!不过我就好饱了😛
❣$168清酒放题

因为同行朋友唔系好饮酒,所以我就饮咗少少啦!
今次试咗14号嘅黑龙,入口顺滑,清酒嘅味道唔会喺喉咙留好耐,非常爽快!
另外亦都饮咗柚子酒,柚子味非常突出,系饮到喉咙先有少少酒精嘅味道!非常适合女士饮🤣

除咗可以点佢嘅清酒啤酒任饮套餐之外,店家都有照顾唔饮酒嘅朋友。佢有提供1L嘅无酒精饮品,一路食一路饮住大大杯嘅嘢饮,无论饮唔饮酒都一样可以咁尽兴!