2019-01-11
话说呢间Tom N Toms Coffee当年登陆香港已经好想试佢个吐司,但太多人去朝圣嘅关系就放弃咗😂 到而家潮流退却依然屹立不倒都知佢都应该有返一定实力嘅😌晚饭时间响铜锣湾想揾个静啲嘅地方食下嘢吹下水都好难,发现时代广场都有间TNTC,唔系太多人又坐得舒服,最紧要系唔洗赶交枱呢样真系几难得,望住商场景食下嘢吹下水咁都几叹😂叫咗两份主食,期待已久嘅吐司就拣咗蜂蜜芝士口味,发觉最近几钟意食啲又甜又咸嘅嘢所以好得我心,呢个拉哂芝得嚟个芝士香都几浓烈,而且配埋甜甜地嘅蜂蜜食层次多咗腻度又少咗✨另外个薄饼就拣咗黑松露杂菌,响拎吐司果阵谂住问下个薄饼转头拎点知个店员好搞笑咁插咀话响我手上😂 原来系即叫即整,配料系即加再即焗,系脆片激薄果种,同样系芝士万岁系列,不过可能我食得重口味,觉得以pizza嚟讲个味都几清淡下😛嘢饮方面本身想叫哂柚子同柠檬两款梳打,但嚟到见两杯都系蓝色先发现落错咗单😂 蓝色梳打本身够哂吸精,而底部柠檬汁好天然清新兼有啲果肉碎,唔会话好死甜咁不过就要搅匀啲先饮会好啲😛最后甜品系芒果辣椒brownie,其实唔觉有辣椒味,芒果同brownie互相中和下味道丰富又调和,唔错✨ 呢
最后甜品系芒果辣椒brownie,其实唔觉有辣椒味,芒果同brownie互相中和下味道丰富又调和,唔错✨ 呢个价钱下环境同食物都唔差,响闹市想静静地系个唔错嘅选择,下次再嚟会想试埋佢啲甜味吐司同其他蛋糕😌