2021-06-24
星期六日唔book位真系好难揾到间coffee shop坐 本来有目的地去一间 冇位 等咗阵都系冇位🕔于是就直接search附近有啲咩地方有得饮咖啡☕️就揾到呢一间门口有少少工业风嘅餐厅 全黑嘅门面令我以为呢个舖位系执咗嘅😅😅入面嘅环境又带点文青风格 上面舖满白色干花🌼亦有一幅四只大字「清风徐来」嘅画,恍如置身于文学世界之中🖊以前读过嘅散文突然间喺脑海中浮现出嚟 - 「清风徐来,水波不兴。举酒属客,诵明月之诗,歌窈窕之章。」🌬🌊……………Ok入正题。🤣☕️Flat White $36既然上两篇文都系讲得不到嘅拉花 都唔争在今次啦😂😂系啰又系心心啦💜唔系话唔靓🥲只系真系好想见到其他图案啫😌钟意饮Flat white因为佢冇latte咁多奶。espresso同🥛嘅比例较平均 咖啡味再浓啲亦冇咁肥😬😬而我以上讲嘅嘢佢都做到,perfect池💯🍫Iced Mocha $48浓郁咖啡加浓郁朱古力🍫好 好 饮!唔系奶水!唔系得奶味!虽然系mocha但系唔甜🥰🥰
…………Ok入正题。🤣
☕️Flat White $36
🍫Iced Mocha $48