1K
2011-11-06 25 浏览
呢条食街逼满小食店﹐一系真材实料好食﹐一系价钱吸引﹐再唔系就要靠传媒多吹嘘羊群效应。爱尔兰疯薯﹐印象中多年前风头一时无两﹐而家$10细薯条两个酱﹐心郁郁想试好几次...见最近天气无甘热﹐终于一试。女cashier讲野无尾音﹐话要买$10细薯条﹐都未讲D咩﹐拒就指住收银机钱个酱汁牌了。个牌上面除左有汁外﹐仲有D味粉(但忘了有咩了)﹐唔知系咪都当汁甘计法呢﹖但无兴趣问了。MK街头﹐老实讲服务早就无期望所以我都无失望。是日(星期六)唔知点解不多人排队﹐在我之前只有一个食热狗的。上个星期六明明排到好长的﹐跟隔黎无晒人食既日式小丸子点比下去。order完﹐企系后巷等5分钟左右。开放式厨房﹐入面卫生情况真系一览无遗。我建议员工带返顶帽同口罩...见住D食材就甘放台面﹐MK街头﹐真系怕怕...炸起热辣辣﹐收银女员工就付责落酱。我叫左酸忌廉同辣肉酱。辣肉酱好少啊﹐而且有肉味无肉碎﹐唔知拒地点整个酱架呢﹖立即放一条入口﹐好脆好热﹗不过渐渐就可能系比D酱整到林晒喇忌廉微酸﹐我觉得可以再酸D。辣肉酱如刚说的有肉味无肉碎﹐但有辣椒粒﹗所以都几辣的﹗爱辣的男友食左粒辣椒都立即汗流披面~十蚊﹐OK的﹐但我俩都不好

后巷风光
D尘多到呢...唔好望﹐望左一定食唔落﹗
乱中有序﹖
收银女员工加酱中
$10﹐细薯条﹐份量真系无厄你﹐细﹗
十蚊﹐OK的﹐但我俩都不好热气食物﹐一次半次还可啦~