2019-11-16
相信最近大家都好大压力,有时都要约朋友一齐倾吓计,放松下。今日就约咗位好姊妹嚟到太子呢间餐厅食下午茶,呢个价钱以下午茶set来讲都算合理。食下午茶除咗食物重要之外,有冇打卡位都好重要!呢间餐厅本身嘅环境已经好靓,好有格调。到主角下午茶,呢个鸟笼般嘅层架,用咗金色更显气派,食物高高低低咁放,影相出嚟更靓更吸引,打卡一流。食物方面当然都系有咸有甜,咸点方面个人最喜欢呢个三文鱼子温泉蛋。首先卖相已经好吸引,滑嫩嘅温泉蛋上面放上非常新鲜嘅三文鱼子,鲜味十足。另一个我都好欣赏嘅咸点,就系呢个芝士火腿牛角包,听落好似好普通,但其实牛角包要做得好食都唔容易。呢个牛角包够松脆,充满牛油香,但唔会好油腻,加埋大量嘅芝士,邪恶嘅美味。甜品方面都做得好精致,有奶冻,马卡龙,泡芙,冻饼,仲有我嘅最爱焦糖炖蛋。香脆的焦糖糖衣,配上软滑的炖蛋,好令人回味。饮品方面我哋要左杯冻咖啡同冻朱古力,一面饮,一面食,一面倾计,可以暂时忘记烦恼。
食物方面当然都系有咸有甜,