2019-01-12 170 浏览
平时好钟意饮甜野,所以一直都唔想side quota 去试所谓既抹茶甘苦味,之前同朋友经过K11 抱住唔甜应该唔好味既心态去试抹茶芝士丸丸,点知有意外惊喜。睇住茶艺师整抹茶,见到真系用抹茶现打,本身见到无咩乜落糖惊自己饮唔惯、不过试左又ok wor!奶盖本身带有甜味,抹茶无糖,加上抹茶丸丸,店员叮嘱要搅匀先饮,唔系个味道会一层层分开饮唔到个配搭特别之处,我就梗系两样都试下,又唔讲错,喜欢甜味既我唔搅匀真系会觉得完全唔甜,但搅匀之后发现个味道好match、值得我写个食评表扬👍 另外朋友叫左伯爵茶朱古力,我又梗系再试试唔搅匀同埋搅匀既味道啦,结果发现原来平时d 店员真系无讲错,搅匀系好好饮,唔搅匀的话个伯爵朱古力会太「杰」,同d 奶未融合埋,同搅匀左真系味道差好远。😂终于明点解一杯饮品都可以有咁多种口感。真心推荐,搅匀既抹茶丸丸同埋伯爵茶朱古力!

真心推荐,搅匀既抹茶丸丸同埋伯爵茶朱古力!