2024-03-16
和老公在观塘行街攰攰地,要keep fit所以早少少吃晚餐,成日听人讲观塘工厦大把隐世名食店,误打误撞找到呢间「秋意」!十分之有惊喜!👍上菜先嚟前菜及汤,个葱油凉拌双耳十分入味,D汁好好味、个味噌鸡脚没有咸咸感,我老公更加连d汁也饮埋,十分有鸡味。蒜泥青瓜就一定冇得输!呢度还有芝酱拌油麦菜,知唔知碟碟只系$22-24蚊,平到你唔信,有酒楼水准!✅讲到正餐拣了两味「秋意去骨豉油鸡」及秘制红烧肉,最惊喜有「干捞蒟蒻面」生桐饮食减肥人的佳音!豉油鸡同红烧肉十分入味,有自家秘制酱汁之感受!一个配上海粗面一个配蒟蒻面(可以同时享受两种不同口味)!面条爽口好味,试过干蒟蒻面后,简直不能谂到嚟工厦餐厅可以有咁吧嘅出品,十分值得推介!饮品还有洛神花、乌龙冻茶,埋单平到笑,有酒楼水准但价钱真系一D都唔贵,想吃平、靓又健康的中餐,呢间一定系我首选!
十分之有惊喜!
一个配上海粗面一个配蒟蒻面(可以同时享受两种不同口味)!