2024-03-01
📍不嬲大爱夏威夷鱼生饭 最近好多朋友都开始有减肥计划 Poke Bowl低脂低卡又健康 啱晒😏呢间都已经到访过几次 位置方便 系重庆大厦旁边! 除咗6款特色风味碗 配搭好煮食同配料之外 仲可以自选配搭 更加符合个人口味~🌀 慢煮鸡胸成碗饭色彩缤纷 配料丰富 叠到满满个感觉好满足🙈 可以拣寿司饭/沙律菜/糙米饭 或任选两款我自己就拣咗寿司饭+沙律菜 配料有鸡蛋丝+青瓜+蕃茄+蟹籽+豆腐+蟹柳 成个配搭好清新又饱肚 爽脆青瓜配合绵密松软鸡蛋丝 口感好特别超有层次 推荐! 调味嘅紫菜丝 芝麻 木鱼丝 果仁碎 亦都营造多层次嘅口感 蜜糖香醋汁好少见 唔油腻冇负担🌀 轻营之选朋友仔唔想烦 拣咗Signature Bowl 有刺身三文鱼+青瓜+蕃茄🙌🏼 三文鱼刺身新鲜份量颇多 朋友额外加多咗几样配料 吞拿鱼油脂丰富 蟹籽+三文鱼籽嘅鲜味同夏威夷饭好夹 口感清脆 成个感觉营养均衡 蛋白质满满😂🌀 双柠梳打今次惊太饱 所以拣返清新嘅双柠梳打 柠檬+青柠 配上梳打水 相当清新消滞 不过下次要饮招牌奶昔😚
🌀 慢煮鸡胸
🌀 轻营之选