2023-05-01 40 浏览
在葵芳觅食,行到攰想食甜品,但最近要减肥,心思思之际,见到素食甜品店杏甜品。杏甜品是以杏仁为主题的香港本地甜品小店,真材实料、低糖健康、不加任何添加剂,打破「甜品不健康」的概念!! (•̀⌓•́)シ同传统甜品店不一样,甜品店座位开阳宽敞,以木系绿色色调,有几只可爱的杏仁cusion,适合打卡,坐得舒服。今次见到有点食都唔肥甜品,系杏甜品独家首创~ ₍ ᐢ. ̫ .ᐢ ₎真系点食都唔会肥~所以就试吓!!☁️秘制椰汁杞子炖海椰子 (全素)+ 甜菊糖炖雪燕 (150G) $88海底椰清热解毒,味道清甜、椰肉清爽,椰汁味香浓,感觉好养生。瘦身美颜(素)燕窝,有消脂减肥功效。选用日本甜菊代糖炖制,低卡、零糖粉!!甜菊代糖味道都好自然,可以有助控制血糖,帮助消脂减肥!! |˄·͈༝·͈˄₎.雪燕滑脱脱,好似食紧燕窝咁,感觉好清爽。☁️吕宋芒木莲冻 $68采用纯正菲律宾吕宋芒,有吕宋芒芒果肉、椰肉、吕宋芒雪糕、小芋圆地瓜圆、木莲冻。木莲冻食落好似凉粉,好消暑清凉,适合夏天。另外有留意到,除咗有堂食外,杏甜品外卖送货平台试业中。Almonddesserthk.com 全港满$150起即日送货~

秘制椰汁杞子炖海椰子
甜菊糖炖雪燕

☁️秘制椰汁杞子炖海椰子 (全素)
+ 甜菊糖炖雪燕 (150G) $88

瘦身美颜(素)燕窝,有消脂减肥功效。
吕宋芒木莲冻
吕宋芒木莲冻

☁️吕宋芒木莲冻 $68

全港满$150起即日送货~
  • 秘制椰汁杞子炖海椰子