2017-11-04
放假同好姊妹去铜锣湾诚品睇书, 顺便揾间餐厅叹个Lunch。诚品上多两层电梯, 原来有间西韩fusion菜餐厅先看看menu, 见到其中一款Pizza有极邪恶既芝士pizza, 吸引左我地入去一试。餐厅内有特大玻璃窗, 自然光透入, 环境开扬。呢间餐厅提供多款Pizza, 多个配搭更不是其他餐厅所有, 另有不同味道既炸鸡、面食、小食等等...【韩国烤肉芝加哥(9")】HK$176一拉起Pizza, Pizza中层既芝士澎湃地漏出, 拉丝效果极明显, 就连边位都系塞满芝士ga, 表面布上糖霜, 就算食边, 味道都唔会寡。Pizza上有牛小排、辣肉肠、蕃茄、香芹片、蕃茄酱, 牛小排好林, 焗完都唔会又硬又干。睇返menu, 原来呢个Pizza用左Double mozarella cheese & parmesan cheese混合制成, 唔怪得啖啖都食到香浓软棉既芝士口感啦! 令我一试爱上!【蜂蜜牛油秘制炸鸡(6pcs)】HK$98初时意为呢款炸鸡系以水状蜂蜜淋上, 上台先发现原来系洒上粉末状。令炸鸡唔会咁易变林, 未入口已经闻到很浓郁既牛油香,一咬之下, 炸鸡外皮超级脆(就算摆左一段时间
餐厅内有特大玻璃窗, 自然光透入, 环境开扬。
【韩国烤肉芝加哥(9")】HK$176
【蜂蜜牛油秘制炸鸡(6pcs)】HK$98
初时意为呢款炸鸡系以水状蜂蜜淋上, 上台先发现原来系洒上粉末状。令炸鸡唔会咁易变林, 未入口已经闻到很浓郁既牛油香,一咬之下, 炸鸡外皮超级脆(就算摆左一段时间, 炸鸡还是很脆), 整体味道甜甜地, 除左鸡胸果两件, 其他肉质都几滑。
【辣奶油海鲜意粉】HK$96
散发著很香既奶油香, 个汁带点杰, 能包住每一条意粉, 很Creamy。 奶油味很突出, 亦没有覆盖到青口本身鲜甜味, 其实唔太食得出有辣味, 入面加左少量洋葱增加口感tim~
【Lychee Cooler Ade】HK$48
无汽饮品, 荔枝味很突出, 甜甜的, 加上薄荷叶, 饮落更加清新
【蜜柚茶】HK$28
因为加入左蜜桃味, 所以令到本身既柚子味唔会苦, 反而仲有好甜既蜜桃味, 所以对于抗拒柚子味既朋友可以一试
一开始只为填饱个肚, 有个优闲地方可以同朋友吹吹水, 点知食完之后, 想不到整餐都非常惊喜, 而且服务超好, 店员会主动为我地加水, 无论食物款式、味道、服务质素, 绝对令我赞口不绝!!