2016-06-07 1736 浏览
这排做野实在太辛苦了,所以一定要慰劳一下自己,在朋友介绍去"三木"食返过放题先, 环境比一般的放题餐厅宽敞, 唔会好迫, 所有感觉不错.一上桌系北寄贝及帆立贝沙律, 好新鲜, 清新开胃估唔到放题有黑松露野菌忌廉汤, 味道浓郁.哗,放题竟然有鲍鱼,海胆寿司,鲍鱼弹牙爽口,海胆鲜甜,而且好有海水味,好幸福呀。 茄子,温室南瓜天妇罗好甜美,虾好大只,而且天妇罗炸浆炸得非常松脆。刺身我们几乎全部叫晒,我以为2 人写2=2 件,一上桌估唔到竟然有咁多,呑拿鱼入口即溶,剑鱼腩好肥美,象拔蚌爽口,真系大满足。火焰三文鱼腩入口即溶 & 火焰牛油北海道帆立贝寿司, 帆立贝好大只又新鲜,真系我抔茶 烧物我们叫了盐烧鸡中翼, 鸡软骨串, 豚肉鸡软骨饺子, 蒜香一口牛肉粒, 金菇牛肉卷, 黑椒牛仔骨烧等等, 火喉控制得宜, 香口惹味, 牛肉肥廋适中, 不韧, 明显所有食物系即叫即烧, 因上枱时还热辣辣.竟然重有甜品, 柚子雪糕清甜,真系有柚子肉, 好味, 我钟意.由于食品的选择比其他的放题餐厅多, 而且食物质素亦好平均, 唔错唔错, 即刻把近人的辛劳减轻.

一上桌系北寄贝及帆立贝沙律, 好新鲜, 清新开胃
北寄贝及帆立贝沙律
估唔到放题有黑松露野菌忌廉汤, 味道浓郁.
黑松露野菌忌廉汤
鲍鱼,海胆寿司
茄子,虾, 温室南瓜天妇罗
刺身
火焰三文鱼腩 & 火焰牛油北海道帆立贝寿司
蒜香一口牛肉粒, 金菇牛肉卷, 黑椒牛仔骨烧
盐烧鸡中翼, 鸡软骨串
豚肉鸡软骨饺子
柚子雪糕