2021-09-06 214 浏览
放假抓住夏天既尾巴,去左马湾Chill下,由青衣搭专巴到马湾第一个站落车,车程十分钟都唔使。就可以到沙滩,旁边仲有几间餐厅,我拣咗香港唔系好多地方有既地中海菜,成间餐厅好有渡假感觉,员工细心有礼,餐厅对出就系沙滩,一家大细黎玩黎食啱晒。Hummus with pita bread-有鹰嘴豆蓉,橄榄油同埋橄榄🫒,系地中海菜入面常见菜式。鹰嘴豆仲好有营养添。Mixed Grill skewers-有串烧洋葱牛肉,同埋鸡,仲有牛肉汉堡,牛肉好滑,鸡肉落左香料去腌同烧,好惹味,牛肉汉堡混合左蔬菜同香料,食落去冇咁腻,充满地中海风味。Cheese Quesadilla-墨西哥芝士馅料薄饼,入面劲多芝士。Grilled baby back ribs-炭烧猪肋骨,汁香浓,肉质够滑,再配椰菜沙律,唔会净系得肉。Lime Soda/Ice chocolate/Pineapple juice-热辣辣一路望住个靓景一路饮住消暑饮品,可以Chill住坐成个下昼。

2021-09-05
午餐