2021-11-27
观塘又有新Cafe啦~Weekend谂住同老妈子去食个Brunch,好好彩我哋够早去,一去到就有位,迟少少都大排长龙~ Cafe装修好有渡假风情,设有多个打卡位,环境劲chill,令人心情非常放松~好似逃离咗香港去咗转旅行咁~真系啱哂依家因为疫情去唔到旅行嘅我哋ar! 🧡皇牌Be Leaf全日早餐($188)价钱上有少少贵,不过材料好丰富,有牛油果、烟三文鱼、沙律菜、番茄片黑松露炒蛋、香肠、牛角包同生蚝!而且份量劲多,两个女仔食一份都足够饱! 🧡咸香黑椒猪手蒜香意大利面($138)意大利面捞咗好多炸蒜、果仁碎,食落好香口!同埋加入咗青瓜条,口感更清爽! 🧡Flat White($38)正正常常,咖啡香较淡,入口得个苦味! 🧡Latte($38)味道同Flat White差唔多,不过Latte可以加多$5落焦糖或榛子酱,Flat White无得加。 整体来讲,环境真系好正,食物正正常常~如果想短暂逃离下香港,或者放假想chill下、打下卡,呢间Cafe系一个好唔错嘅选择~
🧡皇牌Be Leaf全日早餐($188)
🧡咸香黑椒猪手蒜香意大利面($138)
🧡Flat White($38)
正正常常,咖啡香较淡,入口得个苦味!
🧡Latte($38)