2020-07-29
同男朋友一直pinmark左呢间日本菜好耐,难得日头要去大埔一转当然把握机会即刻去试试佢既丼饭😚店铺间隔唔算好大,但系小木屋既感觉够晒和风xd同男朋友坐系Bar台欣赏师傅的刀工够晒温馨😌餐牌图文并茂,未落单见到d画已经食指蠢蠢欲动🤤男朋友系海胆怪毫无疑问要左个豪快海胆盛,钟意食火炙既我就叫左个四重火焰盛!一上台就可以见到满满既海胆铺系饭上面睇到男朋友心心眼😍三款既海胆全部都好新鲜,连一向唔系好食海胆既我都觉得好鲜甜y一d都唔腥🤩捞埋鹌鹑蛋蛋黄用紫菜包住一齐食,味道浓郁满足🤤食到一半怕腻既时候就食片酸萝卜,正😎食左个咁邪恶既丼饭之后食呢个四重火焰盛即刻觉得好refresh😂蟹棒、带子、左口鱼边、三文鱼全部都大件新鲜,尤其左口鱼边同三文鱼经火炙之后逼晒d油脂香出黎🤤而且醋饭比例啱啱好,一口鱼生一口白饭,好快又ko成碗饭🐽其实餐牌里面都有好多串烧好似好吸引,奈何我地食完海胆盛实在系太饱已经叫唔落😂总括而言,呢到既丼饭确实系名不虚传非常新鲜,希望有机会经过大埔再黎试佢既串烧😜
店铺间隔唔算好大,但系小木屋既感觉够晒和风xd同男朋友坐系Bar台欣赏师傅的刀工够晒温馨😌 餐牌图文并茂,未落单见到d画已经食指蠢蠢欲动🤤男朋友系海胆怪毫无疑问要左个豪快海胆盛,钟意食火炙既我就叫左个四重火焰盛! 一上台就可以见到满满既海胆铺系饭上面睇到男朋友心心眼😍三款既海胆全部都好新鲜,连一向唔系好食海胆既我都觉得好鲜甜y一d都唔腥🤩捞埋鹌鹑蛋蛋黄用紫菜包住一齐食,味道浓郁满足🤤食到一半怕腻既时候就食片酸萝卜,正😎