2023-12-04
今次去咗间劲有本土feel嘅小店,搞到我嘅心情都好似呢碗浓郁嘅番茄汤咁暖笠笠。起头,一啖炒蛋三文治落肚,立刻觉得好满足!啲蛋黄软熟得啱啱好,咬落去又滑又香,真系够晒晒口😋。跟住,就系个麻辣汤米线配埋炒蛋,呢个真系够晒惊喜!汤头麻麻地、微辣,有D刺激,但混埋番茄嘅甜味,仲识得平衡返嚟,真系谂起都流口水🤤!啲米线又够弹牙,完全系我嘅菜!至于啲捞面,呢个要特别赞下,啲猪扒香嫩多汁,好夹㖞!过嚟拉尾声,我又试咗点花生酱多士。啲多士烤得金黄酥脆,涂上厚厚一层花生酱,入口即溶,几邪恶,但食完又觉得抵死😄!成体验落嚟,不但啲食物真心吸引,连间店都温馨得嚟,服务又亲切。话晒,一家店嘅最正宗评价,唔系靠华丽嘅形容词,而系你食完之后嘅满足感与回味无穷啦!下次我一定会再嚟转场,揾揾其他嘅体验,可能又有新发现咁。