2024-01-20 403 浏览
繁忙嘅一日后,晚饭时间我拣咗呢间米线店来填饱肚子。张菜单选择超多,真系睇到我眼花撩乱!最后,我点了家乡豆花鱼米线、卤蛋、猪红同埋鲜墨鱼丸—一个简简单单、地道嘅组合。哗,个家乡豆花鱼汤底味道正宗,豆花鱼滑溜溜嘅口感,鱼味鲜美得嚟唔腥;同卤得啱啱好嘅卤蛋一齐食,真系太对味!卤蛋嘅蛋黄流心得嚟唔会过油,啱啱好融入𠮶份鲜嘅汤底中。点心方面,猪红同鲜墨鱼丸都系另一番惊喜。猪红虽然传统,但食落去味道够浓,质感一流;而鲜墨鱼丸弹牙爽口,晒晒热气冒紧,食落鲜香得滞,俗语话「作鲜成功」就系讲紧呢种感觉啦!整体来讲,呢度嘅米线同小吃都做得好有水准,效率高又好味,绝对系忙碌一日后嘅安慰剂!嚟到大角咀,记得要捧捧场啊!🍜🥚🎏