2025-01-24 95 浏览
冬荫功汤 (细) ($78) 🦐🌶️🥣细碗都绝对够两个人食啊 因为入面嘅汤料好足 好大碗 连虾都好大只啊🦐冬荫功汤比较辣少少 唔会去到太酸 啱啱好啊 作为前菜酸酸辣辣几开胃啊🌶️🥵烧牛肉沙律 ($98) 🥩🥗第一次食烧牛肉沙律 想试吓新嘢 但出奇地夹啊😎同冬荫功一样都系酸酸辣辣 啲汁都浸咗入啲牛肉度啊 所以食嘅时候都几juicy 唔会太干💦泰式烧鸡 (半只) ($98) 🔥🐣半只烧鸡都好大只啊🤣 食得出系有用咖喱为主要调味 啲肉唔会好鞋 几入味啊🫡南瓜咖喱海鲜炒饭 ($128) 🎃🥘🦐🍚南瓜嘅鲜甜味同海鲜嘅鲜味都几突出啊 反而唔系太食到咖喱味🤔南瓜嘅口感唔会太硬 煮得比较淋 所以同炒饭嘅口感都几夹 唔会觉得好奇怪👍🏻炒饭入面嘅海鲜可以用应有尽有去形容 真系有好多唔同款啊😆椰汁糕 ($68)食泰国嘢一定唔少得要食埋啲甜品啊 每旧椰汁榚都好足料 下次一定试埋其他甜品🎂
冬荫功汤 (细) ($78) 🦐🌶️🥣

食得出系有用咖喱为主要调味 啲肉唔会好鞋 几入味啊🫡

南瓜咖喱海鲜炒饭 ($128) 🎃🥘🦐🍚
南瓜嘅鲜甜味同海鲜嘅鲜味都几突出啊 反而唔系太食到咖喱味🤔
炒饭入面嘅海鲜可以用应有尽有去形容 真系有好多唔同款啊😆

椰汁糕 ($68)