2020-03-16
38妇女节撞正Sunday透气日,带埋小朋友光顾下港女cafe😆漫花灯火 OMG HK 位于大角咀丝丽酒店内,由于酒店装修中,外围围板有条小通道搭lift上去,lift门一开眼前一亮🤩 一排万花筒般的镜顿时少女心爆发,餐厅入面布置完全只有两个字形容- #劲靓,天花吊著不同颜色的花,用的餐具都是色彩鲜艳几何图案,然后枱面还有一支万花筒真系睇得又玩得!话明港女餐厅,所有椅都系粉红色是常识吧!连bb们坐的都系粉红色㗎!餐厅卫生程度不错,店员表示bb椅响我地到达前已用火酒消毒过,令人好放心👍🏻抵赞!另外,所有人入坐前亦须先量体温!以为是打卡餐厅,食物一定麻麻?咁又错嘞!我地点了几样嘢,质素都是👍🏻💕的,甜品更是惊喜之作!😋🌟香煎日本带子配黑松露忌廉意粉 两个bb食唔停口,够埋juicy,意粉软硬度ok,岁半bb食都冇问题,带子够鲜味,松露味亦冇比忌廉抢左,系唔错!可惜嚟唔切影相已比爸爸们食咗😖其实我们还点了意大利饭及特色饮品,但由于爸爸们觉得太好味已一早食先冇等相机😰,不过我敢说也是水准之作!PS: 店内只有两张bb椅,如果想带bb来,记得记得要先订位呀!
🌟香煎日本带子配黑松露忌廉意粉