终于要嚟同大家分享我最爱嘅香港餐厅之一😝🥰认真讲,香港冇乜餐厅系令我食完会回头😳但呢间餐厅系我每次去亲鲗鱼涌都必食嘅饭堂!!🥰❤️身为猪软骨控嘅我,会话佢系全香港最好食同最抵食嘅猪软骨🥹!必食呀~餐厅主打日式家常料理,店里面位置唔算多,lunch time嚟都要排队㗎~🌟猪软骨七小时煮沙律🥗 $80呢个沙律系生酮人士/减肥人士嘅恩物!😍成日出街都唔想食饭/面,而呢度就可以拣沙律菜底🥗💕食过几次仲觉得叫沙律菜嘅话猪软骨份量会多啲🤫猪软骨份量真系超 夸 张!足足有3-4旧,而且每旧嘅大细都可以用「扒」去形容😂因为真系超大旧!可以话系出面餐厅嘅2倍🤭仲要佢哋嘅猪软骨系每日用七小时慢煮,唔单止好入味,而且软骨位系完全变成半透明,呈啫喱状🥹❤️食落就系啖啖骨胶原,淋到咬都唔使咬!🥹💕真系正到癫咗😭最过份系肉嘅部份唔会因为煮咗好耐而变到好干好鞋,咬落去都仲好淋🥺🧡每啖都有幸福嘅感觉😭而且沙律菜份量都好多好多,包你食完仲饱过食淀粉❣️🤣🌟溏心蛋肥牛乌冬 $74 (+$18 配7种野菜) 呢个系朋友叫嘅~上枱仍然系大碗到吓死人🤣(真的是怕客人食唔饱吗🥹!!) 肥牛份量好多!占咗碗野面积嘅七成🤫😮乌冬好烟韧,

🌟猪软骨七小时煮沙律🥗 $80

🌟溏心蛋肥牛乌冬 $74 (+$18 配7种野菜)
呢个系朋友叫嘅~上枱仍然系大碗到吓死人🤣(真的是怕客人食唔饱吗🥹!!) 肥牛份量好多!占咗碗野面积嘅七成🤫😮乌冬好烟韧,汤底较清,唔会有味精汤嘅感觉~另外加钱配7种野菜,份量又系多到吓亲人🤣大量嘅西兰花🥦、红萝卜🥕、薯仔🥔、椰菜、车厘茄、翠玉瓜等🫣超丰富🧡怀疑走乌冬都可以饱死😝健康又好味~

🌟冷冻焙茶 (跟餐+$3)
跟餐+$3就有焙茶饮~而且冷热同价!💕焙茶味唔算好浓,但解腻一流~

总括嚟讲,呢间真系超值得回头嘅小店🥹仲要全日免加一!❤️❤️永远都食唔厌!🫶🏻猪软骨控必嚟!餐厅仲出名食招牌嘅猪软骨咖喱乌冬/饭🍛不过因为餐厅位置真系有限,所以人齐先可以入座!而且佢哋lunch开到3点㗎咋~到夜晚先会再开返晚市😉

加一服务费:❎

回头率:❤️❤️❤️❤️❤️ (5个❤️为满分)

📍地址:坐忘 (鲗鱼涌)
鲗鱼涌滨海街13号中兴大厦地下