2018-10-15 646 浏览
同朋友行开湾仔老铜,咁啱经过见到呢间潮菜菜馆,心血来潮之下就决定入去试下啦!我地两个人叫左一个二人餐,个套餐包括有小食一款,我地拣左炸云吞,卤水拼盘一客,两款小菜,我地叫左潮洲炸蚝烙同埋通菜牛肉,最后仲有一客甜品绿豆爽,都几多野食😋炸云吞即炸即上,皮薄,馅系原只鲜虾同猪肉,入口弹牙鲜美,略嫌外皮偏油腻 下次食之前可以用隔油纸吸多阵油。之后到卤水拼盘,入面包括有卤水鹅,卤豆腐,猪耳,红肠,卤蛋,芽菜等,当中最钟意猪耳,入味得黎够软糯,正! 其他都系正常水准之中。潮州炸蚝烙炸粉唔算厚,蚝仔落得都几足料,差唔多啖啖都食到蚝仔,唔会食净炸粉之后黎既通菜牛肉冇谂过佢系用沙嗲汁上,用黎送饭一流呀!!最后嘅甜品绿豆爽清甜而不腻,用黎做结尾啱啱好👍👍最后每人都系食左一百蚊左右,咁多野食黎讲算抵食,下次会再黎!

之后黎既通菜牛肉冇谂过佢系用沙嗲汁上,用黎送饭一流呀!!

最后嘅甜品绿豆爽清甜而不腻,用黎做结尾啱啱好👍👍