2009-08-14
早两日约咗班 ”姐妹”出嚟倾埋结婚d嘢 ; 所以就想揾个可以倾得耐d嘅地方食饭, 最后决定去咗一间o系天后叫做 ”上品”嘅火锅店 ”打边炉”.我由门口望入去 ; 依间叫做 ”上品”嘅火锅店环境都算ok舒服, 而里面d人客都系d 斯文人and嘅价钱都OK! 所以就Try吓啦 ! 我地10个人入到去;大枱就唔系好多张 ;可能o个个经理见我o地又攞住一袋二袋嘢嘅关系 ; 所以就安排我o地坐o系”阁楼” ,上到去我好有惊喜 ; 哗! 原来上面嘅“阁楼”系VIP room , 只得我地自己坐, 好有 “Home Feel “好舒服 ! 致于食物好新鲜;我o地就叫咗一个 ”鸡炖翅 “ & “藩茄牛粒 “汤底, 哈! 原来o个个 ”鸡炖翅 “汤底嚟到系先比我o地饮咗之后再攞嚟打边炉嘅 ! 味道浓郁 !致于“藩茄牛粒 “汤底都值得推介一试 ! 而其他食品; 我自己认为very good 嘅有;“樱花牛刺身”正!!“芝心凤尾虾丸”;里面d芝士好浓味good;“流沙墨鱼丸”里面嘅蛋黄好野味;“灌汤茄蓉饱”好味!呀!重有o个个小食“xx脆皮牛腩”“四川鸡”都ok正!今晚叫咗一只“龙虾”连埋两支"白酒"; 埋
我地10个人入到去;大枱就唔系好多张 ;可能o个个经理见我o地又攞住一袋二袋嘢嘅关系 ; 所以就安排我o地坐o系”阁楼” ,上到去我好有惊喜 ; 哗! 原来上面嘅“阁楼”系VIP room , 只得我地自己坐, 好有 “Home Feel “好舒服 ! 致于食物好新鲜;我o地就叫咗一个 ”鸡炖翅 “ & “藩茄牛粒 “汤底, 哈! 原来o个个 ”鸡炖翅 “汤底嚟到系先比我o地饮咗之后再攞嚟打边炉嘅 ! 味道浓郁 !致于“藩茄牛粒 “汤底都值得推介一试 ! 而其他食品; 我自己认为very good 嘅有;“樱花牛刺身”正!!“芝心凤尾虾丸”;里面d芝士好浓味good;“流沙墨鱼丸”里面嘅蛋黄好野味;“灌汤茄蓉饱”好味!呀!重有o个个小食“xx脆皮牛腩”“四川鸡”都ok正!今晚叫咗一只“龙虾”连埋两支"白酒"; 埋单$1900几;都算合理!
不过依度铺面d大枱就唔够多; 我眼见其他d客人都要坐得比较亲密; 我谂下次再嚟都系要book番“阁楼”揾阵lu !