2021-02-27 961 浏览
呢间系元朗非常出名既布丁烧小店🦉终于开分店了,选址为中环歌赋街,真系港岛人既喜讯,我食过一次后真系回味无穷,宜家终于有机会再试了店舖以水泥墙作主调,入面你会揾到好多小确幸既标记🦉,店内只得一张长櫈同一张细细既bar枱,主要都系做外卖生意多四叶芝士蛋糕布丁烧小确幸既signature 布丁烧,亦都系人气no.1之选,底层系绵密既芝士蛋糕,中间系嫩滑布丁,面层就系香甜焦糖,味道上真系好夹,食完唔会觉得腻法芙娜朱古力布丁烧呢款布丁加入了法国既Valrhona 朱古力制成,朱古力味好浓郁,食落比芝士蛋糕味更rich, 所以相对较腻蜜柑布丁底层系香滑奶冻,中间系蜜柑啫喱同蜜柑,奶冻+啫喱+蜜柑一啖咁食,奶冻同啫喱比例岩岩好,味道清新白桃布丁奶冻+啫喱+白桃,香滑又清甜店舖会附上一张布丁烧建议食法,仲有碟仔提供卑客人,真系非常细心,布丁烧同布丁都有多款选择,价钱亦都合理,中环又多一间高质散水饼选择啦

法芙娜朱古力布丁烧

白桃布丁
奶冻+啫喱+白桃,香滑又清甜