2008-12-13 33 浏览
老虎先生和我都系狂热尝牛者! 我0地以往光顾0既牛扒地都系Morton's同Lawry's, Ruth Chris服务唔钟意所以唔去. 一听到港岛区有新牛扒餐厅, 即去!!Dakota Prime位处0系我0地最鬼憎0既兰桂芳, 好彩上到去个样完全唔老兰! 似Fine Dining地方多过扒"房".订枱果阵我0地问0左有无近窗位好坐D, 佢0地话无, 去到俾0左通道旁边死角位, 隔离枱鬼咁大声讲0野, 我0地见系有位窗位㖞, 重开扬好多, 咁梗系开声转枱啦, 唔知点解佢0地好似好唔愿意咁啰. 虽然最尾都OK 0左, 但系点解佢唔会俾张好D 0既枱俾已经0黎0左0既客啰.OK, 好彩餐饭0系个开头系Bumpy D, D 0野食系好好味0既!Tuna Carparccio有D失望佢D Tuna个Cut唔系传统Carparccio薄片, 而系Sashimi咁款. 但系个Dressing OK 0既.Boston Lobster SaladD肉好鲜!New York Strip好好味!!!! 果条肥糕边, WOWOW!!! D肉汁好解, 最回味佢个Grill面果块焦同盐粒! 不过个Portio

Tuna Carparccio

Boston Lobster Salad
D肉好鲜!

New York Strip
好好味!!!! 果条肥糕边, WOWOW!!! D肉汁好解, 最回味佢个Grill面果块焦同盐粒! 不过个Portion比较大我食唔晒啰! 同埋因为我系Super Garlic Fans, 个焗蒜头好好味啰!!!
值得赞0既系0系我拣紧Bearnaise Sauce定佢0地个Chef's Sauce Morel Sauce 0既时候, 佢0地俾晒两个Sauce我!!! 我个人钟意个Morel Sauce多D.

Rib Eye
都好好味!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Creamed Spinach + French Fries
个Cream有D腻, 可能因为旧扒已经好大! D Fries好味!

贵系有D贵, 不过系好好味, 最重要系环境舒适, 无Morton's咁熙熙攘攘0既"嘈"!!
My Tuna Carparccio
His Boston Lobster Salad
正 - My New York Strippppp!!!
正 - His Rib Eye!!!
正 - My New York Strippppp!!!
正 - His Rib Eye!!!
  • 扒!!!!