2021-07-09 681 浏览
位于铜锣湾加路连山道有一间开左冇几耐既餐厅🤩无论系野食味道定卖相 都令我好满意 😙性价比极高🤩👍🏼💡马来咖喱牛腩手抓饼$78首先咖喱份量好足 唔系好似出面某啲餐厅咁 俾几啖咖喱你碗就算🤣而且佢既牛腩份量好多🥳唔会用过量薯仔黎充数 牛腩肥瘦适中 唔会好柴 又炆得够入味同淋 😙咖喱方面系微辣 唔会过辣到要狂饮水 可以放心🤤手抓饼有两大块 都煎得好香口 唔会油淋淋咁 我将佢地每块再切开一半同朋友share 食左一块已经有饱意😂😂💡马拉盏炒通菜 $48$48但劲大份 真系好抵食😍👍🏼👍🏼佢个通菜炒得一啲都唔hea 有好足既酱料同虾干 而且都系微辣 食得好爽🤣😋💡咸滑鸡 汤金边粉主角鸡嘅份量相当足够 有几旧鸡髀食😛 味道就有啲似盐焗鸡咁 但系好似海南鸡咁滑嘅𠮶一种 🤤粉就相当大碗 汤底有少少接近牛肉汤汤河嘅味道 所以整体性价比非常高👍🏼👍🏼💡龙眼水呢款味道偏甜少少 都好够龙眼味 😋而且唔会落好多冰令到佢饮饮下会好淡☺️💡洛神花茶见到杯野饮咁靓心情都好疗愈☺️花茶要俾佢浸起码15分钟先够味 唔好即刻饮😛浸左一阵 就感觉到佢真系真材实料 除咗洛神花 仲有玫瑰花🌹红枣、酸梅等 成杯饮落清新得黎带点酸味 非

💡马来咖喱牛腩手抓饼$78

💡马拉盏炒通菜 $48

💡咸滑鸡 汤金边粉

💡龙眼水

💡洛神花茶
见到杯野饮咁靓心情都好疗愈☺️花茶要俾佢浸起码15分钟先够味 唔好即刻饮😛浸左一阵 就感觉到佢真系真材实料 除咗洛神花 仲有玫瑰花🌹红枣、酸梅等 成杯饮落清新得黎带点酸味 非常开胃👍🏼

📍铜锣湾加路连山道9A号地舖