2015-04-09 4451 浏览
同事同事之间原来都好钟意食鸡煲,住系港岛的同事介绍左一间铜锣湾鸡煲。话价钱合理味道吾差,最重点系火锅新鲜材料。今次4个朋友一齐好试试,之前已经BOOK定位,准时7点到达。只有大约1/3人坐系度食野。其实成个格局似韩国韩烧,空间位都好足够。佢都好快手问我地想要咩鸡煲。我地因为一半半人食得辣,因而今次试左小辣。鸡煲黎到的时,好多好多芫茜,劲开心!~4个人有一只鸡, 鸡件好嫩口,份量都够,但少辣真系吾辣,但幸好仲好香口。火锅料真系同同事讲一样,牛肉,猪肉,羊肉都样样都好新鲜,墨鱼滑同虾又大又新鲜(必食)。仲有冷门的食品(牛骨髓,䈑笋)木耳又爽口有雪糕(芝麻味)同饮品都有乌龙茶,石榴汁,冬瓜茶之类,选择都吾少而吾系康师傅甜到爆的饮品但限时2个真系要准时走,待应会叫结帐同拾桌(其实仲有空桌)以铜锣湾$168食到火锅而质素又吾差,绝对想食鸡煲而系港岛区之选。

但限时2个真系要准时走,待应会叫结帐同拾桌(其实仲有空桌)

2015-03-30