2019-04-09
好耐无同屋企人食自助餐喇,因为生日嘅主角话要去酒店食自助餐,所以我呢个为食鬼四出揾料,咁啱比我揾到呢间平靓正4星半酒店,假日6人或以上有65折,每人都只系$464,食物种类多到试唔晒,仲有一流嘅服务送添。*以下只评値得推介嘅食物🍽冷盘:生蚝(美国、法国、爱尔兰)、龙虾、翡翠螺、蟹脚、蓝青口、冻虾、面包蟹、刺身(赤虾、海胆、三文鱼、吞拿鱼、希灵鱼、八爪鱼)、绿茶冷面、寿司、海哲、牛𦟌、沙律吧、烟三文鱼、芝士、火腿⋯⋯🥢生蚝每次有3只,食咗9只全部新鲜无沙,美国蚝creamy、法国蚝海水味重、爱尔兰入门蚝各方面中规中矩,全部都好味🥢龙虾爽口弹牙鲜甜🥢面包蟹只食蟹壳,橙色膏结实有口感,而灰色膏则软而香🥢赤虾刺身超大只、虾味重兼creamy🥢海胆刺身一般般,但胜在星期五、六供应及任食,我试过将大量净海胆加埋一齐食超好味同满足🍽天妇罗:虾、紫薯、黄薯、甘荀、南瓜、矮瓜、芋头🥢虾弹牙爽口、黄薯香甜、南瓜又香又腍🍽热盘:烧羊脾、肉眼扒、片皮鸭、烧味、印度薄饼、咖哩龙虾箝、咖哩炒蟹、琵琶豆腐、西班牙炒饭、蒸烧卖、蒸菜饺、蒸带子、冬荫公海鲜⋯⋯🥢烧羊脾又腍又膻🥢咖哩炒蟹啖啖肉兼咖哩香🍽铁板烧:鹅肝多士、
*以下只评値得推介嘅食物
🍽冷盘: 生蚝(美国、法国、爱尔兰)、龙虾、翡翠螺、蟹脚、蓝青口、冻虾、面包蟹、 刺身(赤虾、海胆、三文鱼、吞拿鱼、希灵鱼、八爪鱼)、绿茶冷面、寿司、海哲、牛𦟌、沙律吧、烟三文鱼、芝士、火腿⋯⋯
🥢龙虾爽口弹牙鲜甜
🥢面包蟹只食蟹壳,橙色膏结实有口感,而灰色膏则软而香
🥢赤虾刺身超大只、虾味重兼creamy
🍽天妇罗:
虾、紫薯、黄薯、甘荀、南瓜、矮瓜、芋头
🥢虾弹牙爽口、黄薯香甜、南瓜又香又腍
🍽热盘: 烧羊脾、肉眼扒、片皮鸭、烧味、印度薄饼、咖哩龙虾箝、咖哩炒蟹、琵琶豆腐、西班牙炒饭、蒸烧卖、蒸菜饺、蒸带子、冬荫公海鲜⋯⋯
🥢烧羊脾又腍又膻
🥢咖哩炒蟹啖啖肉兼咖哩香
🍽铁板烧: 鹅肝多士、牛仔骨、鸡软骨、牛舌、冬菇、鸡脾菇、茄子、脆肉瓜、三文鱼、虾
🥢鹅肝多士嘅鹅肝面层香脆,内里充足油香肝味浓厚
🍽粥及面:车仔面
🍽汤:冬虫草杞子炖鸡 🥢真材实料,鸡汤香浓
🍽甜品: 班戟、窝夫、Mövenpick雪糕、豆腐花、朱古力蛋糕、焦糖炖蛋、白酒啫喱、芝士蛋糕、朱古力喷泉、迷你马卡龙、朱古力心太软、迷你蛋挞、迷你栗子挞、芒果拿破仑Tiramisu⋯⋯
🥢焦糖炖蛋又香又滑、芝士蛋糕软心芝味浓、迷你栗子挞栗子味十足
八人共消费:$3720