2015-05-12
呢排唔知做咩日日都好想食拉面, 见班朋友又有兴趣, 大家都拣左试下神虎拉面!!我地约左7点等, 我同男友早到左, 就同定侍应讲定先, 因为舖位好细, 得一张大枱, 但又要齐人先入得, 佢就话尽量HOLD张枱俾我地我地都拣定野食先: (侍应姐姐都好好咁俾定我地睇)我地约左7个人, 有5个准时到, 佢都俾我地入去坐左先一坐低我同男友即8填左先, 因为太饿了, 其他朋友唔系好睇得明张纸, 侍应姐姐都好好咁俾慢慢解释同介绍先上既系煎饺子, 其实佢煎紧未上时, 我已经闻到一阵阵既饺子香味飘埋黎, 饺子馅唔算太多, 但胜在皮薄馅靓佢既拉面其实唔多款, 不过如果分量去分类, 佢有普通SIZE 同埋大SIZE (特选), 其实你拣左普通SIZE之后都可以按自己喜好逐款去加配料, 如果惊唔够饱/ 试多D配料, 就可以$50拣特选 (可参考MENU的右下角)好多既拉面店都会俾你拣下硬度果D, 呢度有样我几钟意既系你可以叫司傅帮你决定, 唔洗左谂右谂啦先讲讲我拣既黑虎特选拉面, 我自己就好钟意佢个黑蒜味, 个汤底就好香浓, 我拣既系特选, 即系追加所有配料, 不过坦白讲, 一个女仔食特选真系食唔晒, 建议女
我地约左7点等, 我同男友早到左, 就同定侍应讲定先, 因为舖位好细, 得一张大枱, 但又要齐人先入得, 佢就话尽量HOLD张枱俾我地 我地都拣定野食先: ( 侍应姐姐都好好咁俾定我地睇) 我地约左7个人, 有5个准时到, 佢都俾我地入去坐左先
先讲讲我拣既黑虎特选拉面, 我自己就好钟意佢个黑蒜味, 个汤底就好香浓, 我拣既系特选, 即系追加所有配料, 不过坦白讲, 一个女仔食特选真系食唔晒, 建议女仔拣配料加而唔好叫特选
个面好似唔系好多, 但我地每个食饱之后两个钟都落唔到隔.....大家都有个感觉系因为个汤太腻, 所以觉得好饱
坦白讲, 你话劲好味就未到既, 不过觉得个整体感觉系几唔错, 可以一试
题外话/补充资料:
冷气唔系好够, 一路食一路流汗
大慨7:30PM出面就排晒队,要食建议系6:30-7:00PM前要到