2015-05-12 2471 浏览
呢排唔知做咩日日都好想食拉面, 见班朋友又有兴趣, 大家都拣左试下神虎拉面!!我地约左7点等, 我同男友早到左, 就同定侍应讲定先, 因为舖位好细, 得一张大枱, 但又要齐人先入得, 佢就话尽量HOLD张枱俾我地我地都拣定野食先: (侍应姐姐都好好咁俾定我地睇)我地约左7个人, 有5个准时到, 佢都俾我地入去坐左先一坐低我同男友即8填左先, 因为太饿了, 其他朋友唔系好睇得明张纸, 侍应姐姐都好好咁俾慢慢解释同介绍先上既系煎饺子, 其实佢煎紧未上时, 我已经闻到一阵阵既饺子香味飘埋黎, 饺子馅唔算太多, 但胜在皮薄馅靓佢既拉面其实唔多款, 不过如果分量去分类, 佢有普通SIZE 同埋大SIZE (特选), 其实你拣左普通SIZE之后都可以按自己喜好逐款去加配料, 如果惊唔够饱/ 试多D配料, 就可以$50拣特选 (可参考MENU的右下角)好多既拉面店都会俾你拣下硬度果D, 呢度有样我几钟意既系你可以叫司傅帮你决定, 唔洗左谂右谂啦先讲讲我拣既黑虎特选拉面, 我自己就好钟意佢个黑蒜味, 个汤底就好香浓, 我拣既系特选, 即系追加所有配料, 不过坦白讲, 一个女仔食特选真系食唔晒, 建议女
我地都拣定野食先: (侍应姐姐都好好咁俾定我地睇)
我地约左7个人, 有5个准时到, 佢都俾我地入去坐左先

先上既系

先讲讲我拣既
黑虎特选拉面, 我自己就好钟意佢个黑蒜味, 个汤底就好香浓, 我拣既系特选, 即系追加所有配料, 不过坦白讲, 一个女仔食特选真系食唔晒, 建议女仔拣配料加而唔好叫特选
黑虎特选拉面
下面呢个都系
黑虎拉面, 我自己试过, 味道一样, 只系份量少D
黑虎拉面
我既特选系包埋只
溏心蛋, 呢只蛋系我系HK既拉面舖食到觉得算唔错既溏心蛋, 佢D蛋汁真系会流出黎, 真系超级香!!! 一定要试!!
溏心蛋
男友拣既系
赤虎特选拉面, 我拣左少少, 觉得几香, 食落同黑虎好唔同
赤虎特选拉面
普通版:
赤虎拉面
神虎拉面, 我就冇试, 唔知好唔好味
神虎拉面
佢地有款任加既配料, 系腌制过既芽菜, 朋友们食晒人地成兜, 侍应姐姐好快手就REFILL!
虽然迫迫地, 不过招呼几好

个面好似唔系好多, 但我地每个食饱之后两个钟都落唔到隔.....大家都有个感觉系因为个汤太腻, 所以觉得好饱
坦白讲, 你话劲好味就未到既, 不过觉得个整体感觉系几唔错, 可以一试

题外话/补充资料: 冷气唔系好够, 一路食一路流汗 大慨7:30PM出面就排晒队,要食建议系6:30-7:00PM前要到
2015-05-09
黑虎特选拉面