2022-06-23 56 浏览
。上个星期六放假,同朋友去咗港岛区一日游,行到上环攰攰地,我哋就揾咗间咖啡店入去坐,先食个lunch先😘☕️餐厅有好大落地玻璃窗,光线十足💯🔆-我哋叫咗个All day breakfast 传统英式早餐🍳 ,炒蛋,扒茄,沙律菜,薯饼,三文鱼,肠仔,大啡菇,英式布丁等等,非常丰富,色彩缤纷,令人心情好开心😋❤️-然后叫咗个法式烧鸭胸配薯条,呢度𩠌真系令我哋好惊喜 因为鸭胸烧得非常Juicy,油脂分布👍🏻👍🏻,而且调味啱啱好唔会太咸💯,另外薯条亦都炸得好香脆😋-最后我哋叫咗个法式白酒煮蚬,蚬肉系无沙,酒味同牛油味都非常之重,而且份量亦都唔少㗎❤️不过略嫌酒味未煮得挥发,味道上有进步嘅空间😊-嘢饮方面,我叫左cold brew,味道香浓,而且好纯滑,而且个杯仲好靓❤️💯另外朋友叫咗Daily,入面系peanut butter&sea salt,佢嘅花生酱味非常之浓厚,啖啖好似食紧花生酱咁,花生酱迷一定要黎试吓❤️,但系我哋略嫌佢冇乜海盐味,如果海盐味重返少少 咁就完美啦 💯😋-

餐厅有好大落地玻璃窗,光线十足💯🔆
2022-06-19