2023-06-23 21 浏览
老友生日,当然要同佢食饭庆祝,见佢呢排爱上食串烧,咁就近近地去呢间好烧式,同佢食餐串烧生日饭😝原来呢间系新开无耐,而且新开张优惠,半只龙虾都系$68,就点比寿星做生日蛋糕🤣拣左蒜蓉烧,爆香蒜蓉超惹味,肉质又弹牙😋之后点左几款老友至爱既串烧,佢话非常满意👍🏻盐烧牛舌串:每件都几厚切,拣左盐烧就最夹,肉质少少软腍好好味🤤鸭胸串:鸭胸独特既咸香苏味,而且油脂丰富细腻,外层烧到微微脆香👍🏻👍🏻阴公猪:唔知点解叫阴公猪,但佢一啲都唔阴公猪,而且肉质一啲都唔干,仲好juicy🤤多春鱼:外皮几香脆,肉质也松化👍🏻鱿鱼须:即叫即烧,唔会太熟或太生,肉质都好爽弹😋厚烧玉子😋呢个当甜品食系最好选择👍🏻粒粒都成寸厚,而且又够蛋香又香甜😋羊肉串:老友怕食羊,所以呢串我独食🤭🤭羊肉有咬感,又唔会太膻味🤤🤤黑松露菌虾多士:呢个超级好食,推介比大家一定要点来食👍🏻香脆多士包住爽口虾肉,脆口得来就不油腻😋😋鲍鱼汁海鲜荷叶饭:侍应哥哥一放枱面,已够闻到阵阵荷叶清香味,米粒好分明,而且海鲜料都好足,味道又岩岩好😋

之后点左几款老友至爱既串烧,佢话非常满意👍🏻

盐烧牛舌串:
每件都几厚切,拣左盐烧就最夹,肉质少少软腍好好味🤤

鸭胸串:

阴公猪:

多春鱼:
外皮几香脆,肉质也松化👍🏻

鱿鱼须:
即叫即烧,唔会太熟或太生,肉质都好爽弹😋

厚烧玉子😋

羊肉串:
老友怕食羊,所以呢串我独食🤭🤭羊肉有咬感,又唔会太膻味🤤🤤

黑松露菌虾多士:

鲍鱼汁海鲜荷叶饭: