大埔人气黄店💛座位唔算特别松动,但有好多得意文宣公仔,装修亦好有自己特色。小编食过几次,都觉得海鲜抵食同高质过串烧😋🧚🏻‍♀️驰名膏蟹海鲜粥 💰$138(时价)原只膏蟹加上蚬肉,粥底融合蟹膏变成橙黄色,超级鲜甜。今次食比上次更加爆膏,蟹壳淡淡蟹膏,蟹肉亦唔会煲到淋晒梅晒,依然有一梳梳嘅质感🤤不过蟹始终系时令食材🦀今次确实比上次食更加鲜甜多膏,上次表现就正正常常,冇乜特别。🧚🏻‍♀️驰名彩虹椒盐大鲍鱼 💰$180(时价)鲍鱼唔会烧得过韧,口感仲好爽弹👍🏻椒盐味道亦唔会抢咗鲍鱼嘅鲜味,非常香口,系几特别嘅食法😋🧚🏻‍♀️原只烧带子💰$120(时价)当日有鲍鱼餐,叫鲍鱼送带子😍带子烧得啱啱好,酱汁惹味,甜甜地又有蒜蓉嘅香味👍🏻🧚🏻‍♀️芝士玉子烧 💰$22原条玉子烧面头再加上芝士,玉子烧嘅甜味配上芝士嘅咸香,系几特别嘅配搭😋🧚🏻‍♀️包皮包鸡包皮卷 💰$29香脆鸡皮包住鸡肉馅料,配搭新鲜又好食👍🏻鸡皮炸得香炸又唔会油腻。小编都有嗌到烧牛脷、茄子、M9和牛牛丸,但就觉得唔系特别啱口味。但整体而言呢度嘅串烧非常有自己嘅特色,同平时食开个种用孜然粉、辣粉烧嘅串烧好唔同,值得一试👍🏻味道:7/10环境:6/1

🧚🏻‍♀️驰名膏蟹海鲜粥 💰$138(时价)

🧚🏻‍♀️驰名彩虹椒盐大鲍鱼 💰$180(时价)

🧚🏻‍♀️原只烧带子💰$120(时价)

🧚🏻‍♀️芝士玉子烧 💰$22

🧚🏻‍♀️包皮包鸡包皮卷 💰$29