2020-06-04 1253 浏览
今晚屋企无饭食,于是就唯有出街揾吓,睇吓有咩好嘢食。行咗阵都谂唔到食乜好,见到有间印尼手打面,心谂未食过手打面,试吓都好,于是就入咗去。入到去见到餐牌,佢应该主打系食面,因为除咗面之外都无咩选择。但见到隔离枱碗面好细碗,自己本身又大食,再加上睇到餐牌碗面都成差唔多40蚊,觉得唔系好抵,所以就无叫。跟手见到餐牌有个印尼叉鸡饭,都想知印尼的烧味饭系点,所以就见咗呢个,另外见到有黑咖啡,自己又钟意饮,所以就叫埋。碟饭上到枱之后,望落去个卖相同普通烧味饭无咩分别,咁可能系啲味会唔同,都无理咁多就食。食落去觉得同餐记烧味饭无唔同,但系收50几蚊,觉得有啲贵。到杯黑咖啡,同普通茶记咖啡一模一样,完全唔黑,饮唔出点黑法,不过系睇都睇唔出。