2023-12-10 460 浏览
今次去嘅小店,食物真系得令到不得了!起手我地点咗道金黄香脆嘅炸豆腐,外皮炸到晒𠮶种松脆,但豆腐入面仲保持住嫩滑,啖啖口感对比,真系咁样讲得好岩:外刚内柔。添埋啲自家制辣椒酱,微辣带香,夹埋食,咬落去香口过瘾,绝对系小食魔人嘅心头好。再点咗一道啲啱普罗大众咀嚼的黑椒牛柳粒,我可以话你知,啲牛肉粒煮得外酥内嫩,牛味浓郁得嚟唔会过于肥腻。啲黑椒酱汁,香辣正宗,好过瘾!简直系香港味嘅代表作!一旦开动,手就停唔到!🍴至于甜品方面,我哋拣咗杏仁豆腐。若果讲到口感,呢个杏仁豆腐真系做到云里雾里嘅滑润,淡淡嘅杏仁香味,唔会太浓郁得令人呕心,甜味控制得宜,咪以为食完之后有种罪恶感。而家,我个嘴角都系有小小甜,一吓又谂起啲杏仁豆腐好想再食多啖!🍮最后,份量充足,满足感十足。落嚟食一餐,真系食到盘底见,唔使太多唛嗌,轻松又开心。至于装修气氛嘅话,小小嘅店铺,里面装潢简洁舒服,啲枱椅都放排得颇有心思,连带咗啲家庭式嘅气氛。员工服务都算热情周到,等嘅时间唔会太耐,嘢食就至得快手快脚上枱。👍总结,喺呢间店食饭,真系有种温馨又贴地嘅感觉,食落去又美味又过瘾,下次有机会,一定会再光顾!