2024-05-02 372 浏览
预祝母亲节带咗妈咪去食打边炉,餐厅地点喺重庆大厦隔离,入到去呢度个装修好有旧香港式装修风格,好适合打卡!妈咪话全晚听到啲好怀旧嘅歌,好怀念🥹🥹我哋嗌咗个二人套餐,份量十足,够晒我哋三个食!🌟沙嗲浓汤底拼蕃茄粟米浓汤底 - 两款都超浓郁,啱晒我呢啲BB食,尤其推介蕃茄汤底,食材好入味,蕃茄新鲜熬制🌟蟹籽墨鱼滑-呢个都系值得推介,墨鱼滑里便粒粒墨鱼,原来加埋虾捞埋一齐,质感更加爽口弹牙🌟午餐肉 - 超级厚切,大满足😛🌟丸类-贡丸同墨鱼丸,质感十足🌟海鲜-有虾、带子,墨鱼同珍宝长蟹柳,食得出材料几新鲜🌟响铃- 打边炉必叫🌟出前一丁- 打边炉必叫,啖啖都有浓烈嘅蕃茄汤汤底,同个汤底超夹,面质烟烟韧韧,好似捞面🌟加$28有蔬菜篮🧺拼小肥牛,肥牛油花均匀,好重牛味,非常新鲜额外叫:🌟西班牙黑毛猪肉片,脂肪同肉嘅比例系1:1,母亲节期间早一日预订,仲会有个玫瑰花造型❤️❤️🌟半分鸡:鸡件非常新鲜,浓浓嘅鸡味🌟熊仔🐻爆柠茶 - 最满意系呢杯熊仔柠檬茶,有个超可爱嘅熊仔冰,唔惊啲冰融晒之后冇味,亦都唔会太甜,打卡cute cute 满分😍

我哋嗌咗个二人套餐,份量十足,够晒我哋三个食!

🌟午餐肉 - 超级厚切,大满足😛

🌟丸类-贡丸同墨鱼丸,质感十足

🌟海鲜-有虾、带子,墨鱼同珍宝长蟹柳,食得出材料几新鲜

🌟响铃- 打边炉必叫

额外叫:

🌟半分鸡:鸡件非常新鲜,浓浓嘅鸡味

2024-05-01