2025-01-23
一间好靓嘅港式西餐厅,外表看似平平无奇,但一入到去就感受到浓浓嘅怀旧气息,环境好有格调,搭配水晶灯,令人有种时光倒流嘅感觉。✨Slow-Cooked Beef Cheek 分量唔多唔少,岩岩好~用咗慢煮牛颊肉,肉质超软嫩,味道浓郁。可以配搭嘅意粉🍝意粉吸收咗肉汁,味道层次分明,真系好好味!✨Grilled U.S Beef Hanger Steak叫左5成熟,用左铁板上~封门牛柳好有咬口,完全冇过熟嘅感觉。搭配一啲特制酱汁,味道唔错~✨Grilled U.S. Angus Beef Rib Eye Steak呢款牛肋眼牛扒🥩,肉质唔错👍🏻一啲都唔鞋,口感非常丰富。厨师用心调味,搭配上特制酱汁,好多黑松露铺左喺面~好香😋自选配餐项目叫左餐汤+Caesar Salad 凯撒沙律沙律新鲜餐汤热辣辣汤~尤其系天气转凉嘅时候,特别适合。饮品✨套餐加$25就可以饮到Red Wine,性价比超高。酒味淡雅,搭配牛肉更加衬,无论系搭配正餐定系单饮都好合适✨100%石榴汁,健康又美味,饮落甜甜地,清新又解渴甜品——芝士蛋糕喺餐厅自己整~呢个芝士蛋糕口感滑顺,味道浓郁,甜度岩岩好,真系完美嘅结尾~大满足😌
✨Slow-Cooked Beef Cheek
自选配餐项目
叫左餐汤+Caesar Salad 凯撒沙律
沙律新鲜
餐汤热辣辣汤~尤其系天气转凉嘅时候,特别适合。
饮品
✨100%石榴汁,健康又美味,饮落甜甜地,清新又解渴
甜品——芝士蛋糕
呢间餐厅真系好有心思,无论系菜色搭配、食材选择,或者整体环境,都令人感受到用心。下一次想食西餐,绝对会再来!