餐厅: 永年士多 (寶城洋樓)
资讯:

2018-02-12 243 浏览
每次来元朗经过都见到呢家车仔面店好多人排队!仲每次都大排长龙⋯装修前系咁多人,装修后都一样咁多人!仲装修到有种怀旧的香港风令到我终于都忍唔住去试一次啦!排队,叫餐,再拿埋食物,其实都唔系好左好耐时间~一睇就觉得好咁,仲要好香~汤底味浓,仲要原来叫碗3𩠌都几大碗我就叫左少辣~对我来说好够了🤩味道岩岩好,辣辣地几过引~面底爽,猪红超滑!!呢样真系激赞,现在好少地方整猪红整得咁好食了~(有些地方整得好嚡脷⋯)仲有流心蛋系坚流心😭😭😭😭😭😭😭😭😭真系好正丫喂⋯⋯冇得输⋯出面食一定唔只呢个价啦⋯另外仲有鸡翼同萝卜都好值得一提!鸡翼大大只~又够晒入味~但唔会「淋」晒!入面仲系滑滑的,有咬口的正萝卜又系入味得黎,又唔会冇晒萝卜果种清甜~~唔好睇少呢杯菠萝冰!我觉得值得一试!佢唔会只有糖水甜味!一定是有调过味的~会有一种特别的酸味(个人认为系加了柠檬汁🤔🤔🤔)yummy🤤🤤奶茶红豆冰都好正,茶味浓!又够滑,沟左红豆之后多左阵阵的甜味!(个人建议先饮一口奶茶先再搞,咁就饮到两种不同的感觉!正)

装修前系咁多人,装修后都一样咁多人!
仲装修到有种怀旧的香港风
令到我终于都忍唔住去试一次啦!

排队,叫餐,再拿埋食物,其实都唔系好左好耐时间~

一睇就觉得好
咁,仲要好香~汤底味浓,仲要原来叫碗3𩠌都几大碗

猪红

流心蛋

另外仲有鸡翼同萝卜都好值得一提!

萝卜

萝卜又系入味得黎,又唔会冇晒萝卜果种清甜~~

菠萝冰

唔好睇少呢杯菠萝冰!我觉得值得一试!
红豆奶茶冰

正)