2024-09-08
呢间嘉宝起K11 Art Mall 附近,行过去2分钟就到,极之方便平日晚7点左右到都已经坐得几满,大机会要同人搭枱,但系位置都相对阔落餐厅入面灯光好够,地方都算干净企理,呢个价位既餐厅黎讲环境无咩好挑剔餐厅模式基本上系自助,自己揾位,出去收银睇餐牌落单比钱,攞餐具同水都系自己去服务台搞掂,食完自己清理我自己几中意呢种模式,唔洗麻烦人唔洗等食物方面主打汉堡,猪牛鸡羊乜都有,另外仲有虾同素食,选择之多肯定有一款岩食🍔🐮黑松露芝士牛堡 $54黑松露酱多到流晒出黎,偏向creamy 质地,香味几出,出到我觉得有少少盖过左牛肉味,如果想享受到多d牛堡既肉味,个人建议自己刮走少少酱。牛肉本身质素Ok,煎到少少焦香,虽然未去到Juicy 但系都有肉汁有d 汉堡特登唔加番茄因为会整湿左块包影响口感,但系呢度同黑松露酱一齐反而可以中和到少少个酱本身个腻感,成个配搭唔错,推荐一试🍔🐔蜜糖芥末猪堡(转鸡)$42呢款转左鸡纯粹因为个人喜好,鸡应该系用左鸡上髀既肉,火候控制得相当不错,外层无㶶,肉质都嫩口多汁块菠萝正常酸甜,稍微煎左下,一黎香味出左更加开胃,二黎唔会影响左块鸡排既温度同香味,睇得出有心思,呢
🍔🐮黑松露芝士牛堡 $54
🍔🐔蜜糖芥末猪堡(转鸡)$42
呢款转左鸡纯粹因为个人喜好,鸡应该系用左鸡上髀既肉,火候控制得相当不错,外层无㶶,肉质都嫩口多汁块菠萝正常酸甜,稍微煎左下,一黎香味出左更加开胃,二黎唔会影响左块鸡排既温度同香味,睇得出有心思,呢个都推荐 另外可以加钱 (+ $18)转做套餐,有一款小食同饮品, 而小吃就推荐炸烧卖同番薯条
题外话/补充资料:
我自己几中意呢种模式,唔洗麻烦人唔洗等
🍔🐮黑松露芝士牛堡 $54
🍔🐔蜜糖芥末猪堡(转鸡)$42