2023-12-19 713 浏览
今日心血嚟潮,到咗间街坊餐厅唔单止揾到饱肚,仲揾到满满嘅满足感呢!🍴👌先讲下我𠮶碟厚切香煎猪扒,啱啱好嘅熟度,外层煎到金黄香脆,咬落去肉汁四溢,肉质又嫩,真系正到爆!同佢拍档嘅优质薯条一样出色,啖啖薯味,脆卜卜,跟𠮶碟沙律爽口开胃,一齐食叫个真系刁悦🥗😋。跟餐嘅餐汤,真material!呢个磨菇汤轻轻地扑鼻香气,浓郁得嚟唔会太笠,汤底滑溜过喉,完美暖笠笠。重点突出嚟——啲珍宝海鲜炒乌冬,每样海鲜都新鲜弹牙,乌冬顶呱呱滑溜,酱汁滋味够晒入味,震撼我哋味蕾😍🍜。坐得舒服,食得满足,今次食饭经验真系度过得几开心,夹硬要评就系正中红心!冻啡结尾,微苦中带甜,好过瘾!总之讲嚟讲去,隔离叫我推介街坊好去处?呢间餐厅必定榜上有名!🌟👍🍽️