2023-08-07 15 浏览
呢间餐厅主打卤水车仔面,好似港式车仔面咁,任君选择可以自己拣𩠌,几特别!餐厅装修有啲Cafe,主要都系以木系为主,有啲开放座位可以望住出面条街,坐得都几舒服~有时想食面,呢间都系一个唔错嘅选择!小店仲有出自家制嘅麻辣油同蒜辣酱,钟意食嘅朋友仔都可以带返几樽返屋企,加落啲面食𠮶度一流!------------------------------🍜◖自选五拼捞面◗ $91佢有好多卤水嘅𩠌可以拣,再拣个面底,今次拣咗牛筋、金钱肚、猪大肠、萝卜同豆腐,另外加咗$10要鸡翼,同埋$10要多三粒炸烧卖,面底就要咗脆米,好足料劲大碗!牛类同埋大肠都卤得几入味,米粉好爽脆,但觉得成碗嘢卤水嘅味道唔太出,要加少少佢嘅辣蒜酱先够味~加嘅𠮶个炸烧卖几出色,外面加咗啲辣味调味粉,外脆内软,里面烟烟韧韧咁!🐓◖麻酱鸡丝粉皮◗ $52佢个粉皮晶莹剔透,大大份咁,粉皮好烟韧弹牙,捞埋个麻酱,再加入小店嘅秘制嘅蒜辣酱,好惹味!🍋◖冻柠茶◗ 跟餐+$4佢个茶底比坊间嘅更浓,但饮落唔觉涩~🌟Encore指数:8/10

🍜◖自选五拼捞面◗ $91

🐓◖麻酱鸡丝粉皮◗ $52

🍋◖冻柠茶◗ 跟餐+$4
佢个茶底比坊间嘅更浓,但饮落唔觉涩~

🌟Encore指数:8/10