2022-12-07 73 浏览
满足的一天🥹港式烧味真系我去过咁多个国家都无一个及得上🙈🙈香港整既烧味真心系我心目中既世一👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻希望可以继续喺其他地方可以发扬光大😋😋😋趁住假期天带住屋企人不妨上山顶行下睇下食下平时都系揸车先会上黎今次威d去程坐1号小巴回程坐山顶缆车睇夜景真系不得之了系近排觉得比较放松到既一天睇住夜景就系有种好似落左水底既平静咁 唔知有冇人有同感🤪带住屋企人上山顶都系食翻d稳阵d既野食好以我经验食西餐佢地十次有八次都无兴趣所以就拣左老少咸宜既鼎爷烧味《鼎尚烧鹅汤馆》 =====================位置🏡餐厅位于山顶广场一楼非常易找而且门口有一个1:1既鼎爷纸牌公仔招呼你,包保唔会去错🤪食物选择📜一人二行乜都唔想谂有选择困难症既话我推介大家可以叫二人套餐👍🏻一个二人套餐$388+$10(另加一服务费)1️⃣酱皇烧鹅例牌-烧鹅皮脆油香啖啖肉,而且肉质嫩滑入味,送饭一流!2️⃣单拼烧味我哋拣咗一份烧腩仔烧腩仔唔会太肥,快皮脆卜卜,亦唔会有种油腻感,配上黄芥辣就啱啱好啦!3️⃣自选炖汤x2-我哋拣左粉葛鲮鱼赤小豆汤同埋+$10转左宁神川芎白芷天麻炖鸡汤个人喜欢天麻炖鸡汤多d,饮落去有种鸡嘅鲜甜味
满足的一天🥹

一人二行
乜都唔想谂有选择困难症既话
我推介大家可以叫二人套餐👍🏻
一个二人套餐$388+$10
(另加一服务费)
1️⃣酱皇烧鹅例牌
-烧鹅皮脆油香啖啖肉,而且肉质嫩滑入味,送饭一流!
2️⃣单拼烧味
我哋拣咗一份烧腩仔
3️⃣自选炖汤x2
个人喜欢天麻炖鸡汤多d,饮落去有种鸡嘅鲜甜味,药材味亦恰到好处,饮落去有种好舒服嘅感觉
建议炖汤一黎趁热饮,饮到一半可以试吓用嚟送饭,汤饼都唔错架😋
4️⃣油菜一碟
5️⃣白饭两碗

另外要提一提佢嘅环境气氛,
背景音乐系播住怀旧金曲,
同屋企嘅长辈黎,包保佢地满意😛

满足嘅一日嚟到尾声,
送张薄扶林日落景同山顶夜景俾大家😘

#山顶 #山顶广场 #鼎尚烧鹅汤馆 #烧味 #港式烧味