2018-07-30
相信烧味都系香港特色食物之一,都应该无乜香港人系未食过呢日朋友陪我出黎深水埗买电脑野之后就行左阵西九龙,行完见肚饿又突然好想食烧味,所以就近近到揾左间有烧味食既茶餐厅除左烧味之外,快餐 常餐炒粉面呢啲都系茶记必备既唔知系咪肚饿呢,好似样样都好吸引咁!!!落完order就即该黎左两碗例汤朋友当日要左碟“凉瓜斑腩炒河”HKd$50,而我就要左碟“乳猪三宝饭”HKd$65朋友话佢个斑腩河炒得好够镬气又大碟,我既三宝饭都系足料又大碟,卖相已经好吸引拣左拼叉烧同烧肉,叉烧半肥瘦,又淋又香,烧肉层层分明,个皮仲脆卜卜架而啲乳猪都系脆到不得了,连个半只咸蛋都系流黄架,全碟饭都好高质,所以我咁大碟饭都食食下咁K.O左成碟食饱饱之后见啲烧味咁正就谂住斩啲料返去孝敬下女皇同大帝见到啲到既烧鹅唔贵啵,平时见到都要四五百蚊只,呢度HKd$380就有全只,仲要大大只胀卜卜咁所以就决定斩半只(HKd$190)返去加加𩠌啦师傅手起刀落,好快就斩完呢半只烧鹅只烧鹅腌得好入味,食落既鹅肉嫩而札实,一啲都唔梅,正呀真心推荐大家去试下佢地既烧味,又靓又抵
除左烧味之外,快餐 常餐炒粉面呢啲都系茶记必备既
唔知系咪肚饿呢,好似样样都好吸引咁!!!
落完order就即该黎左两碗例汤
食饱饱之后见啲烧味咁正就谂住斩啲料返去孝敬下女皇同大帝
所以就决定斩半只(HKd$190)返去加加𩠌啦
师傅手起刀落,好快就斩完呢半只烧鹅
只烧鹅腌得好入味,食落既鹅肉嫩而札实,一啲都唔梅,正呀
真心推荐大家去试下佢地既烧味,又靓又抵