2023-06-08 285 浏览
除了驰名酥皮蛋挞,这里的炒粉面饭其实都很好食粉面饭系列📌干炒牛河 - 呢度嘅干炒牛河系要赞一赞,绝对系有牛河要有的镬气,河粉软硬适中口感带烟韧,冇一pat pat,牛肉亦都系出得场面,绝对唔会靭都食唔到,食到最尾都冇多油的感觉📌雪菜肉丝炆米 - 大碟夹抵食,米粉爽口,味道和口感都恰到好处📌澳门炒饭 - 又系超级大碟,主要有烧肉作材料,炒饭粒粒分明,有镬气的炒饭特别好吃常餐系列📌常餐A - 点了雪菜肉丝汤通粉和煎牛肉通粉,各配炒蛋和太阳蛋,汤通粉表现正常,炒蛋和煎蛋都既香又滑甜食系列📌酥皮蛋挞 - 几个人share咗三件蛋挞,酥皮底酥化,唔会太油,📌咖央西多士 - 咖央味道中规中矩,西多士都外脆内软饮品系列📌经典的茶记餐饮 - 热奶茶、热鸳鸯、冻奶茶、热杏霜、柠茶柠水,饮得出红茶质素唔错,特别带得出热奶茶的茶香,茶和奶比例适中,口感顺滑
除了驰名酥皮蛋挞,这里的炒粉面饭其实都很好食

粉面饭系列

常餐系列

甜食系列

📌咖央西多士 - 咖央味道中规中矩,西多士都外脆内软

饮品系列