2024-03-28
#车厘餐厅 呢间餐厅自己bookmark咗好耐,丢低咗一直冇咗回事,因为佢唔算太就脚,今次就决定去试下佢嘅晚餐。网上面嘅评论比较两极,有人认为好有人情味,亦有人批评服务态度好差。可能时间上早,晚市六点开始得我一个客,系西餐厅格局比较昏暗,不过晚餐价钱非常吸引,只系$55,冻饮+$2。#罗宋汤 味道偏酸,似蕃茄汤,唔系一般罗宋汤嘅味道。#牛油多士 都仲有少少随身,唔系啲普通茶餐厅看完包脆。#西冷牛扒意粉 ,比较欣赏嘅系意粉,有少少盐调味,加埋洋葱汁稀杰度同味道都啱啱好唔会过咸,我几欣赏👍 至于牛扒就系薄牛扒,有两块,成个主菜份量都算多。#冻柠茶 就比较普通。服务方面唔系话好热情𠮶种,但又讲唔上好差,不过睇得出店员系好记得每个熟客嘅喜好,呢啲正系小店嘅特色。车厘餐厅西环西营盘水街25-35号地下3号舖@foodiehck2022#港饮港食平靓正 #西营盘 #港式西餐 #晚餐 #小店
#冻柠茶 就比较普通。
车厘餐厅
西环西营盘水街25-35号地下3号舖